Wednesday, March 28, 2012

Plagiat

Hai kawan2. Cuti sem da bermula untuk students UiTM, best tu dpt bercuti. Xde dah penat2 pulun buat kerja lagi. Rehat je memanjang. Terpulanglah pade sape yang nak rehat atau berkeja kan. Aku biasenye akan buat kelas seni. 

Ok, start citer panas. Baru2 ni aku pegi diploma show kat fakulti aku. Aku terjumpe la work kat budak graphic yang menarik gile ni. Ape yang menariknye? Design die gempak? Item die banyak? Satu2 aku nak campak je kluar dari bilik grafik 2. Name je senior grafik, tapi pakai design dari internet. Buat malu kaum je. Mane xpanas, aku pon grafik jugak, tapi kalau da nak copy 100% barang internet, 2 fake namenye. Xpayah bertahun2 dok blaja grafik pon boleh buat. Tengok la kat bawah ni...








Ok, ni gambar yg aku dapat dari website blablablatahpapetah. Dah 2 tahun aku simpan gambar ni kat dalam pc aku (buat inspirasi). Then tau2 da jadi design senior aku. Dalam hati aku ketawe sorang2.
 Malu malu malu.

boleh dapat gambar ori dari sini http://aeoll.deviantart.com/art/A-Cup-of-Art-69564006

15 comments:

Ahmad Saufe said...

senior grafik buat koj cengitu? OMA!! what a shame !!no originality and authentication le...huhu

cik comey said...

Teruknya...ptt awak ckp jer kt depan dia yg dia tu "perompak" karya org lain...

Cik Pensil said...

haha. kantoi dah..
cari ilham tak jumpe kot. hehe

ikaa said...

waaaaaaa cntik laa grafik nie...owg tgn keras xpndai nk lukis2 :(

Ali Jasni said...

ilham tsekat.haha

O CIKTEDDY said...

die dh xde idea kot...

LoveBug said...

alamak..baru nk kata cun..last2 ciplak...huhuhu

Ali Jasni said...

klw ye pun xde idea, ni final untuk dip die, mane leh ciplak beb

Ali Jasni said...

haha xohsem la kn klw da ciplak

Encik Atan said...

sumpah lawa giler!

chemay said...

cehh plagiat.
=.=

Ali Jasni said...

haha ekspresi yg ekspres

et cetera said...

sedih la.. malu ar cmni.. sem dpn ak pakai topeng dtg kelas(joke).

Ambik jadi iktibar ye.. jgn curik work org len. Ingat senang ke nak wat work..

Bluewendy said...

chantek...=)

Ali Jasni said...

haha ase nk sepak je pale die byk kali kn fazrul?