Monday, May 14, 2012

On canvas

Sekarang ni sibuk aim buat painting kat atas canvas. Saiz dlm 60 x 90cm. First time ni aku buat painting manual menggunakan imaginasi sendiri. Tinggal touch up lagi sikit je lg. Pastu plan nak hantar ke galeri shah alam, ade buat open show julai and ogos nanti.


gambar colour lari.



yang ni colour ori.

17 comments:

Liyana Izzati said...

Orang yang memang dah ada tangan seni. Conteng laa apa apa pun memang menjadi lah. Lain laa mcm kita ni yang tangan memang ke laut kalau bab bab seni. Hehhehe.

Adakah tema lukisan kali ni hantu or sumpahan orang minyak? Hahha.

Ali Jasni said...

tema liyana sgt jauh menyimpang.haha. penjelasan karya msh belum diteliti lg.

lelamaisara said...

woi...lukisan tu...hantu ea...

Nadhira Izzati said...

wahhh cantik :)

Tyra Kamarudin said...

waaa . amboi sgt ! sumpah cantik >.< tak boleh diungkap dgn kata kata :'( haha over kan XD
nie gambar hantu or sumpahan org minyak ?? k tiru @liyana izzati hahaha

et cetera said...

err.. li, aku minat lagi yg kaler lari tu.. cerah sket.
yang ori tu gelap sgt.
nice work btw, keep it up!

Ali Jasni said...

thanks korang.

fazrul : xkn la tema epic nk cerah kot, bya la malap2 sikit.haha
btw, xsiap lg ni

Shereen Yahya said...

subhanaAllah . cantik sungguh lukisan awk ni ...
blh buka galeri la :)

Ali Jasni said...

mane boleh lg.haha. baru buat 1 lukisan. bukn 100lukisan pn. thanks

et cetera said...

terus tau ak sapa.. zz x suprise la cmni..
go go ali!

*pelekat grafes ak masuk blog ali haha*

Ali Jasni said...

haha ko dah jd legend!!

kuku pendek said...

wah,cantik2..


#haha,ni lawak."please prove you're not a robot".

Touya said...

perthhh giler smart ko lukis ....

shedameor said...

wahh, nice gile. good job :)

siti naqiah said...

santek, suke sgtttt..keep up the gud work :)

dayteen lea said...

lukis gambo saya leh?

sarang tebuan jiwa farado si kentut wangi said...

yeahhh!!,..ali power!!